Lauri Selenius Ajatuksia, harkittuna tai harkitsematta

Katse peileistä eteenpäin, senkin TUNARIT

  • Katse peileistä eteenpäin, senkin TUNARIT

Kolmas peräkkäinen teksti kalastuslain uudistuksen tiimoilta - onkohan jo liikaa...?
Ei koska asia on helkkarin tärkeä, laki ohjaa suomalaisten tärkeimmän ulkoiluharrastuksen suuntaviivoja tulevat vuosikymmenet. Ja Suomen kalakannat ovat kuralla. Vastuullisten ja kantaaottavien kalastajien ylivoimaisen keulakuvan, Jasper Pääkkösen ajatuksia saimme illalla kuulla Ajankohtaisessa kakkosessa sekä lukea kerrassaan loistavasta blogista - kalastuspolitiikka on rikki, se on ollut sirpaleina jo vuosikymmenet.

Aiemmin olen ottanut kantaa eturyhmäpolitiikkaan kalastuksen tiimoilta. Nyt esiin hiipii puoluepolitiikka.

Vapaa-ajankalastajain keskusliitto teki kyselyä puolueilta niiden linjoista ja tulokset ovat vähintään mielenkiintoisia ja kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa... Kuvasta kun maksimoi Kyllä -vastaukset pelaa kalakantojen puolesta ja Ei -vastausten antajia yhdenkään kalastuksesta, saati kalakantojen tilasta välittävän suomalaisen ei pidä äänestää.

Puolueista kalastajalle kenties vaikein on Kokoomus, ja lempinimi sekoomus ei ole tässäkään asiassa tuulesta temmattu. Osa puolueesta on mitä fiksuinta ja vastuullisinta porukkaa, otetaan illan ohjelmassa esiintynyt Petteri Orpo esimerkiksi. Vajaalla kaudella vaikean pestin ministerinä ottaa kantaa patojen purkamisen ja kalakantojen vahvistamisen puolesta. Edeltäjästään Koskisesta ei voida ihan samaa sanoa, hänen ajastaan kertokoot kuolinilmoitus - RIP Armas Villi Lohi 

 

Kalat ovat nousseet keskusteluun, kalakannat politiikkaan. Enää ei taida kukaan sanoa ettei kaloja kannatapolitisoida koska ne eivät äänestä. Sen sijaan äänestäjien kannattaa muistaa kevään vaaleissa kalat ja poliitikkojen asenteet. Mikäs puolue kuvassa olikaan puhtaan rivin esittäjä...? Kenties ituhippeys on stereotypia ja todellisuus, saati tulevaisuus vaatii uutta ajattelua. Vanhassa meillä ei ole ainakaan muuta tarjolla kuin perikato. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat